RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gökmen Tanis aangehouden na lange klopjacht, motief nog altijd onduidelijk

1/3
UTRECHT - Gökmen Tanis en een tweede verdachte zijn aangehouden voor het dodelijke schietincident vanmorgen in Utrecht. Dat is bekend geworden tijdens een persconferentie van de gemeente Utrecht, de politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie. Volgens de zogenoemde 'driehoek' is er nog veel onduidelijk over zijn motieven.

De politie maakte vanmiddag bekend dat ze op zoek was naar Gökmen Tanis. De 37-jarige verdachte van Turkse afkomst werd gezocht voor betrokkenheid bij het drama vanmorgen op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Rond 10.45 uur werden daar drie mensen doodgeschoten. Vijf mensen raakten gewond, onder wie er drie ernstig aan toe zijn.

 Behalve Gökmen Tanis werd ook een andere verdachte opgepakt. Behalve Gökmen Tanis werd ook een andere verdachte opgepakt. | Foto: RTV Utrecht

TWEEDE VERDACHTE
Rob van Bree, hoofd Operatiën van de politie Midden-Nederland, vertelde dat het onderzoek zich onder meer richtte op een gestolen Renault Clio. De rode auto werd enkele uren na de dodelijke aanval gevonden, maar Tanis was toen nog voortvluchtig. Wel werd een tweede verdachte aangehouden. Het OM verdenkt hem van 'doodslag met een terroristisch motief'. Van Bree bedankte iedereen voor de vele tips en riep eventuele getuigen op om mogelijk nuttige informatie te delen met de politie.

Volgens plaatsvervangend hoofdofficier van justitie Rutger Jeuken van het Openbaar Ministerie is het vrijgeven van een foto van Tanis een verregaande maatregel, maar noodzakelijk. In het onderzoek wordt rekening gehouden met een terreuractie, maar andere motieven zijn ook niet uit te sluiten. Of er nog meer mensen bij het dodelijk geweld betrokken zijn moet het onderzoek nog uitwijzen.

 De aanhouding van Tanis aan de Oudenoord in Utrecht. De aanhouding van Tanis aan de Oudenoord in Utrecht. | Foto: Ingezonden foto

ZWARTE DAG
Burgemeester Jan van Zanen sprak van een zwarte dag voor Utrecht. Hij uitte zijn innige medeleven voor de nabestaanden, de gewonden en iedereen die het incident van dichtbij heeft meegemaakt. Ook complimenteerde hij de hulpdiensten die vanmorgen massaal in actie kwamen, in Utrecht en elders in het land.

Volg alle ontwikkelingen via ons liveblog.

De aanhouding van Tanis werd gaandeweg de persconferentie bekend.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -