Utrechter Rinke Terpstra (49) omgekomen bij aanslag in tram: "Het is niet te bevatten"

Op het hoofdkantoor van ProRail hangt de vlag halfstok.
Op het hoofdkantoor van ProRail hangt de vlag halfstok. © RTV Utrecht / Carmen Nelissen
UTRECHT - Een van de drie slachtoffers die zijn omgekomen bij het schietincident in Utrecht is de 49-jarige Rinke Terpstra uit Utrecht. Hij is vader van drie kinderen.  
De man was trainer bij voetbalclub Desto in Vleuten werkte bij spoorbeheerder ProRail in Utrecht. "Het is niet te bevatten", laat CEO Pier Eringa weten in verklaring. "Maandagavond kregen we de bevestiging van dit afschuwelijke nieuws. De verschrikkelijke gebeurtenissen van gisteren en het verlies van onze collega zijn hard aangekomen. Dit raakt alle ProRailers in het hart. De vlag hangt bij ons vandaag halfstok."
Twee kinderen van de man zitten op het Christelijk Gymnasium Utrecht. De school besteedt vandaag in de les aandacht aan zijn dood, heeft het bestuur laten weten in een mail aan ouders.
Briefje op het 24 oktoberplein.
Briefje op het 24 oktoberplein. © RTV Utrecht / Dennis van Ommeren

LEERLINGEN

Leerlingen die behoefte hebben om te praten over wat er gebeurd is krijgen daarvoor dinsdag de gelegenheid, schrijft de school. De komende dagen vervallen alle toetsen, deadlines en belangrijke opdrachten. Het Christelijk Gymnasium zit aan de Koningsbergerstraat, op ongeveer een kilometer afstand van het 24 Oktoberplein.
Utrechter (49) Rinke Terpstra omgekomen bij aanslag in tram
Een derde kind van de man zit op OBS Waterrijk in Leidsche Rijn, blijkt uit een tweet van de school.

ROUW BIJ DESTO

De vader was ook trainer van twee jeugdteams bij voetbalclub DESTO uit Vleuten, schrijft voorzitter Frits Velthuijs op de website. "Met grote verslagenheid en vol verbijstering hebben we het vreselijke nieuws ontvangen dat bij het schietinicident van vandaag in Utrecht onze trainer van de teams JO19-1 en MO11-2, Rinke Terpstra, is omgekomen."
Vanavond komen de leden van DESTO bij elkaar. In het clubhuis is een condoleanceregister geopend, zegt de club tegen RTV Utrecht en zaterdag zullen alle teams met een rouwband spelen.
Bloemen op het 24 Oktoberplein.
Bloemen op het 24 Oktoberplein. © RTV Utrecht / Dennis van Ommeren

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.