Brunner: Feestelijke auto's om naar het altaar te rijden

Edo geniet van geluid Ferarri
Edo geniet van geluid Ferarri © RTV Utrecht
UTRECHT - Je trouwt meestal maar een keer en dan willen veel mensen uitpakken. Edo haalde zijn bruid op met een stokoude Renault 4 maar voor veel bruidegommen is het een droom om hun aanstaande op de mooiste dag van je leven naar het altaar te vervoeren in een superauto. Van heinde en verre komen autogekke bruidegommen, en soms ook bruiden, een bolide uitzoeken op de Amsterdamsestraatweg bij Meijers luxe autoverhuur.
Het familiebedrijf bestaat al ruim 90 jaar en is in 1928 begonnen met diverse paardenkoetsen en een enkele auto. Er zijn twee locaties: een met trouwauto's en een met rouwauto's. De trouwerijen zijn vooral in het weekend, zo'n driekwart van de mensen trouwt op vrijdag of zaterdag.
Toen ik in Utrecht kwam wonen ging ik in het weekend auto's wassen bij Terberg voor een zakcentje. Haha, zo is eigenlijk mijn liefde voor auto's warm gebleven.
Edo Brunner
Dolf Meijers leidt Edo rond. Een snoepwinkel, wat Edo betreft. Lamborgini's, Ferrari's en Rolls Royces. Zijn oog valt op een Rolls Royce Corniche Drophead Coupe: "Dit was DE auto waarvan ik als puberjongen dacht, zo een wil ik ooit een keer hebben". Hij heeft thuis zelfs verschillende schaalmodellen van precies het model wat voor hem staat. "En hij is nog steeds prachtig", zegt hij zwijmelend.
Edo beeldt uit hoe deuren open gaan
Edo beeldt uit hoe deuren open gaan © RTV Utrecht
Het bedrijf onderhoudt warme banden met het Koningshuis. In de Tweede Wereldoorlog legde de bezetter beslag op alle auto's van Meijers. Met hulp van het Koninklijk Huis wist het bedrijf aan vier bijzondere automobielen te komen, en die bijzondere band is gebleven. Zo zijn Willem-Alexander en Maxima getrouwd in een van de Rolls Royces net als prins Friso en prinses Mabel.
Dan rijdt Dolf Meijers een rode Ferrari naar buiten. Alleen het geluid al brengt Edo in extase. En dan mag hij ook nog een stukje rijden!
Uitzending Brunner door de Bocht: Feestelijke auto's

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.