Kort nieuws: mannen verdwijnen na ongeluk

UTRECHT - De politie in Utrecht zoekt een automobilist en een bijrijder die afgelopen zondagavond wegliepen na een ongeluk op de Rooseveltlaan in Kanaleneiland. De man reed een motorrijder aan. Vervolgens verdwenen de twee.
* De politie Amersfoort heeft een 17-jarige doorrijder opgepakt. De scooterrijder was op de kruising Zuidsingel/Kamp in botsing gekomen met een fietsster, waarna hij gewoon was doorgereden. De vrouw liep een aantal verwondingen op. Een oplettende getuige zag het ongeluk gebeurde en noteerde het kenteken van de scooter. Hierdoor kon de politie de jongen later thuis aanhouden.
* Een 21-jarige automobilist uit Utrecht heeft op de Taagdreef in Overvecht een vijfjarig jongetje aangereden. Het slachtoffer stak bij een verkeersdrempel de weg over en werd daarbij mogelijk niet gezien. Het jongetje is met mogelijk beenletsel naar het Oudenrijn Ziekenhuis gebracht.
* Een bewoonster van De Tholen in Utrecht heeft de politie afgelopen nacht op het spoor van een inbreker gezet. Ze hoorde rond half vier vannacht geluiden die ze niet vertrouwde. Agenten ontdekten een 29-jarige man die probeerde in te breken. De Utrechter probeerde te ontkomen, maar kon na een korte achtervolging alsnog worden gepakt.
* Een 31-jarige man uit Barneveld is beroofd van zijn laptop. Hij fietste over de Kattenbroekerweg in Amersfoort en werd ingehaald door twee personen op een rode scooter. De bijrijder wist bij het inhalen de computertas van de schouder van het slachtoffer af te trekken. De politie is op zoek naar getuigen van de diefstal.
* De vroegere aartsbisschop van Utrecht, kardinaal Ad Simonis, opent op 17 mei het Jacobspad,een nieuwe fiets- en wandelroute in het noorden van Nederland. Het Jacobspad is onderdeel van de eeuwenoude pelgrimsroute naar Santiago de Compostela in het noordwesten van Spanje.
* De traditionele speeltuin dreigt te verdwijnen. Met name in grote steden worden glijbanen en wippen vervangen door natuurlijke speelplekken met boomstammen en hutten. Het is, volgens NUSO Speelruimte Nederland in Utrecht, een manier om de dichtbebouwde steden wat groener te maken. Het moet er ook toe leiden dat kinderen meer gaan bewegen.
* De set van de film 'Wit Licht' in Zuid-Afrika is overvallen. De overvallers hadden het voorzien op het huis waar crewleden van de productie sliepen. Jean van de Velde uit Utrecht maakt de film met Marco Borsato in de hoofdrol. De bewaking is verscherpt, want de regisseur is nog tot eind juni bezig met de opnamen in Zuid-Afrika en Uganda. Wit Licht is eind dit jaar te zien in de bioscoop.
* Nog meer wegwerkzaamheden in Utrecht-west. Vanaf vandaag wordt op de Cartesiusweg, tussen de Schoenerstraat en de Cremerstraat, een rijstrook afgesloten. Het riool, de voet- en fietspaden en de rijweg rond de Majellaknoop worden aangepakt. In augustus wordt er begonnen met de reconstructie van de Majellaknoop.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.