Vianen diep bedroefd om Roos Verschuur (19) die overleed bij aanslag

© RTV Utrecht
UTRECHT - De dood van de 19-jarige Roos Verschuur heeft Vianen ondergedompeld in rouw. De vrouw kwam gisteren om bij het schietincident in de Utrechtse tram. "Als een van onze inwoners wordt getroffen, dan worden wij allemaal getroffen", zegt burgemeester Lokker van Vijfheerenlanden. "Dat blijkt ook uit de vele blijken van medeleven. Dit onderstreept wat dit betekent in onze gemeenschap."
De jonge vrouw werkte bij snackbar Kwalitaria en groothandel Makro. De schok is groot bij beide bedrijven. "Ze was werkzaam bij onze Makro-vestiging in Vianen. Vanzelfsprekend verafschuwen wij deze verschrikkelijke daad. Ons medeleven gaat uit naar haar familie, vrienden en andere nabestaanden", stelt Makro in een verklaring.

KWALITARIA

Bij Kwalitaria Délifrance, dat meerdere vestigingen heeft in Nederland, is haar dood eveneens hard aangekomen, zegt marketingdirecteur Martijn Boone. "We zijn geschokt en ontdaan. We leven erg mee. Onze gedachten gaan uit naar de familie van het slachtoffer."
"Ook ondersteunen we de werknemers en het ondernemersechtpaar dat de vestiging in Vianen runt. We kijken of er slachtofferhulp of andere zaken nodig zijn. Daarom staan we in nauw contact met de politie en gemeente."
De snackbar in Vianen is de rest van de week gesloten. "Van dag tot dag bekijken we waar we staan. Deze week is er een besloten bijeenkomst voor medewerkers en het team. Over het slachtoffer kunnen we verder geen mededelingen doen."

OOSTERLICHT COLLEGE

Roos zat vroeger op het Oosterlicht College in Nieuwegein. Daar is met grote verslagenheid gereageerd op haar dood. Er is een stilteruimte ingericht op de school waar leerlingen en medewerkers dinsdag terecht konden.
Briefje op de deur bij Kwalitaria in Vianen.
Briefje op de deur bij Kwalitaria in Vianen. © RTV Utrecht
Bij het schietincident in de tram zijn drie mensen om het leven gekomen. Een van hen is een vader van drie kinderen uit Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.