Utrechts raadslid wil aanpak islamitische cursus

UTRECHT - Het Utrechtse PvdA-raadslid Bert van der Roest wil dat burgemeester Wolfsen gaat kijken of hij iets kan doen tegen de salafistische cursussen die in de Domstad worden gegeven.
Die worden verzorgd door het Islamitische Instituut voor Opvoeding en Educatie. Directeur daarvan is Suhayb Salaam, zoon van de imam die weigerde Rita Verdonk de hand te schudden. De AIVD ziet het instituut als een intolerante, gevaarlijke en ondemocratische beweging.
Van der Roest kwam tot zijn oproep naar aanleiding van een interview maandag in een Utrechts café met journalist Patrick Pouw, die ruim een jaar lang de salafistische cursussen volgde en er een boek over schreef. Hij beschrijft daarin welke extreem islamitische standpunten Salaam zijn cursisten bijbrengt, onder meer over homo's, de rol van de vrouw en de democratie.
Hoewel Salaam het gebruik van geweld (in niet-islamitische landen) afwijst, wil Van der Roest toch maatregelen. "Ik weet dat een cursus bommen maken makkelijker te verbieden is, maar deze standpunten horen niet thuis in Utrecht, Nederland of welk ander land dan ook."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.