Cel voor achterover drukken audioapparatuur bij HVC

AMERSFOORT - Twee 37-jarige mannen moeten de cel in voor het verduisteren van audioapparatuur bij voetbalvereniging HVC in Amersfoort. Ze kregen respectievelijk negen maanden gevangenisstraf, waarvan drie voorwaardelijk en acht maanden, waarvan twee voorwaardelijk.
Eén van de verdachten sloot in augustus vorig jaar een huurovereenkomst af voor de audioapparatuur. Na levering werden de apparaten opgebouwd bij de voetbalclub. De andere verdachte nam de spullen enkele uren later mee in een aanhanger. De man die als huurder in het contract stond, deed daarna aangifte van diefstal.
De 'huurder' werd behalve voor verduistering ook veroordeeld voor het doen van een valse aangifte en het opzettelijk afleggen van een valse verklaring onder ede. De andere verdachte heeft zich ook schuldig gemaakt aan het beledigen van een politieagent en het onbruikbaar maken van een politiecel, door in die cel te urineren.
De verdachten moeten ook de schade aan de verhuurder vergoeden. Ze moeten beiden ook nog een voorwaardelijke gevangenisstraf uitzitten nu ze opnieuw veroordeeld zijn. Voor de 'huurder' blijft dat beperkt tot vijftien dagen, maar de andere verdachte moet nog tien maanden extra de cel in.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.