Inzamelingsactie Roos (19) groot succes, nu voor alle slachtoffers aanslag

© Privéfoto
UTRECHT/VIANEN - De twee crowdfundingsacties voor de 19-jarige vrouw uit Vianen die omkwam bij de aanslag in Utrecht zijn zo'n groot succes, dat besloten is om een stichting te openen voor alle slachtoffers. Dat zegt Martje Beniest, de initiatiefnemer van de acties.
Beniest begon met de acties nadat haar buurmeisje Roos Verschuur om het leven kwam bij de schietpartij in de tram. In korte tijd is al meer dan 90.000 euro opgehaald, een veelvoud van de 3.500 euro die was gevraagd.

DANKBAAR

Beniest laat aan RTV Utrecht weten bijzonder dankbaar voor alle gulle giften te zijn. "Ik had met deze actie een persoonlijk doel voor mijn buurman en zijn dochter Roos. Dit doel is ruimschoots behaald."
"Omdat er nog steeds donaties binnenkomen heb ik besloten een stichting te openen voor alle slachtoffers en nabestaanden van het schietincident in de tram op 18 maart 2019. Daarover komt later meer informatie." Het geld kan gedoneerd worden via de huidige acties op Getfunded en Gofundme.

AFSCHEID

Oorspronkelijk wilde Beniest er met het geld voor zorgen dat de vader van Verschuur een zo goed en mooi mogelijk afscheid voor zijn dochter kon regelen. "Mijn buurman heeft het niet breed, is alleenstaand en woonde met Roos samen. Om te voorkomen dat hij nog meer financiële zorgen krijgt door dit oneerlijke overlijden van zijn dochter wil ik hem graag financieel ondersteunen door geld in te zamelen," schreef zij op de crowdfundingsites.
Op de pagina's stromen de reacties van mensen die geld hebben gedoneerd binnen. Een reactie: "Wat een verschrikkelijk bericht heeft deze vader thuisgekregen. Hopelijk kunnen we met zijn allen zijn zorgen wat verminderen.Veel sterkte in deze moeilijke tijden." En: "Wat een onmenselijk verdriet. Ik hoop dat mijn kleine bijdrage kan helpen. Heel veel kracht en liefde voor de nabestaanden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.