DESTO houdt kantine open voor rouwende leden

Leden van DESTO legden gisteravond dit shirt neer op het 24 Oktoberplein.
Leden van DESTO legden gisteravond dit shirt neer op het 24 Oktoberplein. © Website DESTO
VLEUTEN/UTRECHT - De kantine van voetbalclub DESTO in Vleuten blijft de komende avonden open voor mensen die het condoleanceregister voor Rinke Terpstra willen tekenen. De 49-jarige jeugdtrainer werd maandag doodgeschoten op het 24 Oktoberplein.
Op de voetbalclub is de verslagenheid nog altijd groot. Zaterdag is "een dag van collectieve rouw". Alle wedstrijden worden voorafgegaan door een minuut stilte en de voetballers dragen rouwbanden. De twee teams die Rinke trainde komen niet in actie.

24 OKTOBERPLEIN

Gisteravond zijn leden van DESTO naar het 24 Oktoberplein gegaan. Ze legden bij de bloemenzee een voetbal en een wedstrijdshirt neer met daarop de tekst: "We zullen je nooit vergeten. Bedankt voor alles, toptrainer Rinke."
Ook kwamen DESTO-leden gisteravond bijeen in het Paviljoen, zoals de kantine van de club ook wel bekendstaat. Het bestuur laat weten dankbaar te zijn voor de vele steunbetuigingen, ook van andere clubs..

SLACHTOFFERS

Rinke is een van de drie overleden slachtoffers. Hij was vader van drie kinderen. Ook de 19-jarige Roos Verschuur uit Vianen kwam om. Het derde slachtoffer is een 28-jarige Utrechter. Zijn familie wil niet dat zijn identiteit wordt bekendgemaakt. Drie mensen uit Utrecht, De Meern en Nieuwegein raakten zwaargewond. Vrijdag wordt een stille tocht gehouden voor de slachtoffers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.