Volg hier onze verkiezingsuitzending: Utrechtse partijen wachten in spanning af

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Klokslag 21.00 uur zijn de stembussen gesloten. De stembureaus gaan nu zo snel mogelijk de stemmen tellen die zijn uitgebracht voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. In onze verkiezingsuitzending houden we u op de hoogte van het laatste nieuws.
Het opkomstpercentage voor de Provinciale Staten in de gemeente Utrecht is 60,7 procent ruim hoger dan de 48,8 procent in 2015. In Amersfoort is het percentage ook uitgekomen op 60,7.
De eerste stemuitslagen worden al voor 22.00 uur verwacht. Traditiegetrouw zijn het de kleine gemeenten zoals Renswoude die als eerste de stemmen geteld hebben.

FORUM VOOR DEMOCRATIE WINT

In Zuid-Holland heeft Ipsos een exitpoll gehouden. Daar wordt nieuwkomer Forum voor Democratie vanuit het niets de grootste partij met 10 zetels. De VVD komt uit op 9 zetels, één minder dan bij de provinciale verkiezingen van vier jaar geleden.
Ook in Noord-Brabant is Forum voor Democratie de grote winnaar volgens de exitpolls van Ipsos. Het resultaat van de exitpoll is een indicatie van de verkiezingsuitslag en gaat in dit geval alleen over de provincie Zuid-Holland.

VERKIEZINGSUITZENDING

RTV Utrecht volgt vanavond de verkiezingen op de voet. Dat doen we met onze liveblog en op radio en televisie. Presentatoren Marjolein Heijen en Marco Geijtenbeek bespreken het laatste verkiezingsnieuws met gasten in de studio en schakelen met verslaggevers op het Provinciehuis en elders in de regio. U kunt de uitzending hier volgen.
Zodra de eerste uitslagen binnen zijn, kunt u die hieronder terugvinden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.