VVD Utrecht: "Best bezorgd over uitslag"

© Gemeente Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - André van Schie, de lijsttrekker van de VVD in onze provincie, denkt dat het de komende vier jaar lastig wordt om te besturen. Met de grote winst voor Forum voor Democratie en GroenLinks staan de partijen meer dan ooit tegenover elkaar, zei hij vanmorgen op Radio M Utrecht. "Het wordt lastig om met zo'n versnipperd politiek landschap toch grote lijnen uit te zetten die in de provincie nodig zijn."
GroenLinks is nipt de grootste partij in Provinciale Staten van Utrecht. De partij gaat van 4 naar 8 zetels. GroenLinks is verwikkeld in een nek-aan-nekrace met de VVD. De partij van Van Schie verliest een zetel en komt ook uit op acht zetels in de Utrechtse Staten, maar met minder stemmen.
Daarnaast heeft Forum voor Democratie dus een grote overwinning behaald. Het stemgedrag in 26 Utrechtse gemeenten leidt ertoe dat de nieuwkomer de derde partij wordt in Provinciale Staten met 6 zetels.

"BEST BEZORGD"

Van Schie ziet daarmee een steeds groter wordend GroenLinks en Forum, twee partijen die volgens hem lijnrecht tegenover elkaar staan: "Ik voel me best bezorgd daarover", zei hij. "Over de gemengde boodschap die de kiezer meegeeft aan de politiek, met winst op de flanken, met nieuwkomers, best een opgave om die bij elkaar te brengen."
Het wordt best een opgave de partijen bij elkaar te brengen
André van Schie
Hij vervolgt: "De problematiek zit in het feit hoe je elkaar inhoudelijk moet kunnen vinden, wij zitten zo ongeveer tussen GroenLinks en Forum voor Democratie in, en dat maakt het voor ons ook heel lastig."

KOFFIE DRINKEN

Een bak koffie drinken om te praten over een mogelijke coalitie wil hij met beide partijen. "Maar ook met alle andere fracties, het is belangrijk dat we met elkaar goed gaan nadenken over hoe we met elkaar moeten omgaan."
André van Schie vanmorgen op Radio M Utrecht, samen met Roy Luca van de partij U26Gemeenten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.