Politie zoekt beelden van vluchtroute aanslagpleger

© Politie / RTV Utrecht
UTRECHT - In het onderzoek naar het schietincident op het 24 Oktoberplein zoekt de politie beelden van de vluchtroute van hoofdverdachte Gökmen Tanis. Wie camerabeelden heeft wordt verzocht die te delen.
Op een kaartje van Utrecht is een groot deel van de stad omcirkeld. Wie in dat gebied woont kan beelden uploaden of het op een andere manier melden, schrijft de politie op Twitter. Het gaat volgens een woordvoerder om beelden van zowel de heen - als terugweg van Tanis van Oudenoord naar Kanaleneiland. "Alle beelden van acht uur `s morgens, tot zes uur `s avonds zijn welkom."
Tanis vluchtte na de aanslag in een gestolen Renault Clio en werd uiteindelijk opgepakt in een flat aan de Oudenoord. Hij wordt voorlopig verdacht van drie strafbare feiten. Het gaat om meervoudige moord c.q. doodslag met een terroristisch oogmerk, poging daartoe en bedreiging met een terroristisch oogmerk.
Het onderzoek is nog in volle gang, laat het Openbaar Ministerie weten. Er is nog altijd niets gebleken van een relatie tussen de verdachte en de slachtoffers. Morgen wordt Tanis voorgeleid aan de rechter-commissaris en wordt een beslissing genomen over de voorlopige hechtenis.
De politie laat weten dat er inmiddels honderden tips zijn binnengekomen over het schietincident op het 24 Oktoberplein. Ook zijn er al veel foto's en camerabeelden doorgestuurd naar de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.