Biltse Facebookpagina afgesloten na intimidatie beheerder

© RTV Utrecht / Sadettin Canbay
DE BILT - De populaire Facebookgroep Inwoners van De Bilt-Bilthoven zal ophouden te bestaan. Afgelopen dinsdag liep de beheerder van de groep, die anoniem wil blijven, een lastige Facebooker tegen het lijf. De boze man was eerder uit de groep verwijderd en liet zijn frustraties de vrije loop. Voor de beheerder was dit de laatste druppel. Hij heeft er geen zin meer in en houdt ermee op.
"Hij kwam heel boos voor me staan en begon me te beledigen. Dat kwam erg bedreigend over. Ik ben wel wat scheldpartijen gewend van boze mensen die me via Facebook uitschelden. Maar dit was gewoon buiten op straat. Dat komt te dichtbij."

3500 LEDEN

De groep met ruim 3500 leden is een verzamelplek voor alles wat te maken heeft met gemeente De Bilt. Bewoners, raadsleden, politie en bedrijven wisselen hier informatie uit. Wat veel mensen niet weten is dat de beheerder flink wat tijd in de groep steekt om de sfeer leuk te houden.
"Alle berichten worden van tevoren gecheckt. Geen enkel bericht komt online zonder dat ik het eerst lees. Dat betekent dat ik soms berichten niet door laat omdat ze de regels overtreden. Daar worden mensen dan boos over. Maar zo op straat had ik het nog niet eerder meegemaakt."
Inwoners van De Bilt reageren teleurgesteld. Lotje schrijft: "Wat zonde...! Ongelooflijk dat er personen zijn die dit met hun gedrag veroorzaken.." En Roelie hoopt dat er nog een kans is dat de groep open blijft: "Dit is echt jammer,was super gezellig. Blokkeren die mopperpotten. Hoop zo dat jullie blijven."
Maar de beheerder is er echt klaar mee. "Ik weet nog niet of ik de groep helemaal delete, of hem archiveer. Maar ik heb mijn vrouw beloofd dat ik er nu mee ophoud."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.