Aanslag Utrecht: Passagiers trapten wel degelijk raam uit tram

De rechter ruit van de tramdeur is door de passagiers eruit getrapt
De rechter ruit van de tramdeur is door de passagiers eruit getrapt © ANP
UTRECHT - In de eerste seconden van de schietpartij in de tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht hebben passagiers in paniek wel degelijk een raam ingetrapt om te ontsnappen aan de schutter. Dat zegt één van de inzittenden tegen RTV Utrecht. Gisteren vertelde een bron dat alle ramen nog in de tram zaten, maar dat blijkt dus niet te kloppen.
De passagier, die anoniem wil blijven, zat maandag in de tram waarin de 37-jarige Gökmen Tanis het vuur opende op inzittenden. "Ik hoorde een raar geluid en toen ik zag wat er aan de hand was heb ik met een andere passagier geprobeerd de deuren van de tram open te trekken. Toen dat niet lukte heeft die andere man het raam ingetrapt." Via dit raam wisten zij en een aantal andere passagiers maar net te ontkomen aan de dader, die hun kant op kwam en begon te schieten.
De passagier waar RTV Utrecht mee heeft gesproken raakte gewond door uit de tram te springen maar wist weg te komen. Hij baalt ervan dat er een verkeerde indruk wordt gewekt van wat er in de tram is gebeurd. "Het is niet te beschrijven wat wij de afgelopen dagen hebben meegemaakt en als iemand dan onzin verspreidt, word je gewoon boos. Ik ben uit dat raam gesprongen en heb gerend voor mijn leven. Ik weet precies wat er is gebeurd."
Bij de aanslag in de tram vielen maandag drie doden en drie zwaargewonden. In de hectiek die direct na het schieten ontstond, raakten voor zover bekend ook nog vier mensen lichtgewond doordat zij bijvoorbeeld kwamen te vallen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.