RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Marokkaanse moskeeën staan stil bij tramaanslag: "Het is een aanslag op de menselijkheid"

1/2
UTRECHT/IJSSELSTEIN - De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland heeft een oproep gedaan aan de aangesloten moskeeën om bij de vrijdagmiddaggebed stil te staan bij de aanslag van afgelopen maandag. Het in IJsselstein gevestigde orgaan spreekt van "een afschuwelijke en gewetenloze misdaad".

''Wij vragen u in uw preek aandacht te wijden aan het nastreven van een verbindende samenleving waarin de burgers zich veilig kunnen voelen'', staat in de oproep. Hoe dat precies wordt ingevuild, laat de Raad aan de individuele moskeeën en imams.

De moskee in Leidsche Rijn is zo'n moskee die aandacht besteed aan het incident: "Het is een aanslag op de menselijkheid. Wij voelen ons verplicht om mee te doen. Wij zoeken verbinding. We zijn burgers van Utrecht en van Nederland en dit was een aanslag op Nederland", vertelt Abdelkader el Yandouzi, voorzitter van de Moskee Leidsche Rijn

De moskee heeft aan haar volgers gevraagd vanavond mee te lopen met de stille tocht. "We willen ons medeleven betuigen. Het is het minste wat je kunt doen", vertelt een moskeebezoeker.

Vrijdagmiddaggebed moskeeën in teken van tramaanslag Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -