Uitslaande zolderbrand in Hekendorp

© RTV Utrecht
HEKENDORP - In Hekendorp is brand uitgebroken op een zolder van een woning aan de Goejanverwelle. De uitslaande brand veroorzaakte veel rook en de brandweer adviseerde omwonenden om ramen gesloten te houden.
Bij de brand is niemand gewond geraakt en de brandweer heeft het vuur onder controle kunnen krijgen. Danny Volmer van de Veiligheidsregio Utrecht: "De brandweer heeft één kat uit de woning kunnen halen en die mankeert verder niets." Bewoners zijn opgevangen door de burgemeester van de gemeente Oudewater Pieter Verhoeve.
Beelden van de uitslaande zolderbrand in Hekendorp
Het pand dateert van 1840 en de brandweer laat de woning gecontroleerd uitbranden. De woning moet als verloren beschouwd worden.

SLIJPTOL

De eigenaar van het pand was aan het klussen op dak. Hij was met een slijptol bezig toen het riet onder het nieuwe dak vlam vatte.

SCHADE

Directe buren kunnen vannacht niet thuis slapen. Het naastgelegen pand heeft waterschade maar verder is de schade beperkt.
In verband met de brand zijn de wegen van en naar Hekendorp afgesloten voor verkeer. Dat blijft nog minimaal tot 13.15 uur zo.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.