Boekenbal opent met herdenking aanslag Utrecht

Cabaretier Freek de Jonge onderbrak de toespraak met een protest over de overwinningsspeech die Thierry Baudet eerder deze week hield.
Cabaretier Freek de Jonge onderbrak de toespraak met een protest over de overwinningsspeech die Thierry Baudet eerder deze week hield. © ANP
UTRECHT - Gasten van het Boekenbal in Amsterdam hebben kort stilgestaan bij de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. Directeur Eveline Aendekerk van de organiserende stichting CPNB memoreerde voordat het feest losbarstte kort aan de stille tocht eerder op de avond ter nagedachtenis aan de schietpartij in de tram.
"Zo'n 35 kilometer verderop vindt nu een stille tocht plaats. Mijn gedachten zijn dan ook bij Utrecht," zei ze. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema zou op het Boekenbal een gedicht voordragen, maar liet verstek gaan omdat ze in Utrecht was.
Nadat Aendekerk haar woorden over Utrecht had uitgesproken, onderbrak cabaretier Freek de Jonge haar speech. Hij stond op en vroeg een statement te maken over de overwinningsspeech van FvD-leider Thierry Baudet. De directeur ging hier niet op in en hervatte na enige commotie haar speech.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.