DESTO staat stil bij omgekomen trainer: "Het is hier heel hard aangekomen"

© RTV Utrecht / Dennis van Ommeren
VLEUTEN - Bij voetbalclub DESTO in Vleuten wordt vandaag met rouwbanden om gespeeld en één minuut stilte gehouden. "Er wordt vandaag weer gewoon gevoetbald, alleen de elftallen van Rinke spelen niet. Zij zijn te aangeslagen om deze week te spelen", vertelt DESTO-voorzitter Frits Veldhuijs.
Voetbaltrainer Rinke Terpstra kwam maandag om het leven bij de aanslag in Utrecht. Vandaag wordt er op de sportclub weer gevoetbald, maar ook stilgestaan bij de tramaanslag van afgelopen maandag, die de geliefde trainer het leven kostte.
"We kijken op hem terug als een hele goede trainer en een fantastische man om mee samen te werken", zei voorzitter Veldhuis vanochtend op NPO Radio 1. "De jongens die hij trainde zijn normaal altijd goed gebekt, maar aflopen week waren ze doodstil. Ze zijn aangeslagen en onder de indruk van wat er is gebeurd. Het is hier heel hard aangekomen."
Ook bij andere sportclubs, zoals hier bij VVIJ - Hercules, wordt vandaag stilgestaan bij het drama van afgelopen maandag.
Ook bij andere sportclubs, zoals hier bij VVIJ - Hercules, wordt vandaag stilgestaan bij het drama van afgelopen maandag. © Roel Nagelmaeker
Bij de club komen veel kaarten, bloemen en condoleances binnen. "De familie van Rinke heeft op een rustig moment kunnen kijken hoe het er hier uitziet. Zij waren heel blij om te zien hoe erg het hier leeft."
De komende tijd is er bij DESTO veel aandacht voor hulp, met name voor begeleiding van de teams die Rinke trainde. Voor wie daar behoefte aan heeft, is slachtofferhulp aanwezig.
Veel voetbalclubs, zoals Brederodes in Vianen, waren een minuut stil voor de slachtoffers in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.