Amersfoorter (34) mishandelt handhaver met stok

© Keistadnieuws
AMERSFOORT - Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) is gistermiddag in Amersfoort met een stok mishandeld door een man. De politiehond moest er aan te pas komen om de handhaver te helpen.
De verdachte, een 34-jarige man uit Amersfoort, was "mogelijk onder invloed van verdovende middelen", bevestigt de politie.
Twee handhavers zijn op het moment van het incident aan het werk op De Klomp in Amersfoort, als een man schreeuwend en scheldend langsfietst. "De boa's spreken de man even later aan", vertelt politiewoordvoerder Maren Wonder. "Direct begint hij weer te schreeuwen en gooit hij iets naar de handhavers."
De 34-jarige Amersfoorter gaat er daarop vandoor op de fiets. De boa's gaan achter hem aan en waarschuwen intussen de politie. "De man flipt vervolgens volledig en er ontstaat een worsteling. Hij weet daarbij een stok te bemachtigen en slaat een van de handhavers ermee."
De gealarmeerde politie weet uiteindelijk met behulp van de politiehond de man op de grond te werken in de Celzusterenstraat, in de binnenstad van Amersfoort.
De mishandelde handhaver is nagekeken door ambulancepersoneel. "Hij is behoorlijk aangeslagen", aldus de politiewoordvoerder. De 34-jarige verdachte is afgevoerd en zit vast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.