Deelnemers Heroes Dutch Comic Con laten wapentuig deze keer thuis

© RTV Utrecht
UTRECHT - De Heroes Dutch Comic Con in Utrecht is vandaag zonder wapens van start gegaan. De organisatie heeft de vaak bijzonder uitgedoste bezoekers gevraagd om attributen - zogenoemde 'props' - die voor pistool, mes, zwaard of ander wapentuig door kunnen gaan thuis te laten.
Aanleiding is het schietincident afgelopen maandag in Utrecht. In de Jaarbeurs Utrecht, maar vooral ook onderweg naar die locatie zouden nepwapens tot verwarring kunnen leiden, zegt de organisatie. "Mensen waren daar in eerste instantie erg ontdaan over, omdat ze toch best lang aan hun 'props' werken en er erg naar uitkeken om ze te laten zien", zegt Boet Havenaar van Dutch Comic Con. "Daar hebben we wel wat emotionele reacties op gekregen."
De organisatie van de fantasy-beurs heeft daarop een indicatie gegeven van attributen die wel en niet zijn toegestaan. Nepwapens zijn ten strengste verboden, maar voorwerpen als schilden en kleine toverstafjes worden wel toegelaten. "We hebben wat water bij de wijn gedaan", zegt Havenaar, "en nu zien we dat iedereen daar op een leuke en creatieve manier mee omgaat."
De Heroes Dutch Comic Con in Utrecht is een tweedaags evenement waar stripfanaten en gamefans verkleed als hun favoriete helden komen om te zien en gezien te worden.
Heroes Dutch Comic Con zonder wapentuig van start

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.