Afscheid van Roos Verschuur morgenavond, besloten bijeenkomst voor Rinke Terpstra

© RTV Utrecht
VIANEN/UTRECHT - Morgenavond is in de Nederlands Hervormde Kerk van Vianen een herdenkingsdienst voor Roos Verschuur, het 19-jarige slachtoffer van de tramaanslag in Utrecht vorige week. De uitvaart wordt in besloten kring gehouden.
In een rouwkaart die de familie heeft verspreid wordt bekendgemaakt dat vrienden en bekenden in de Grote Kerk gelegenheid krijgen om afscheid te nemen. Andere belangstellenden wordt gevraagd om Roos op hun eigen wijze te herdenken, zodat de nabestaanden hun verdriet in alle rust onderling kunnen delen.
Een buurvrouw van Roos is een crowdfundingsactie gestart om bij te dragen in de kosten van de uitvaart. Een vergelijkbare actie is inmiddels in het leven geroepen voor een ander slachtoffer, Rinke Terpstra. Voor hem springt zijn voetbalclub DESTO in de bres.
Morgen wordt een besloten herdenkingsbijeenkomst voor de omgekomen jeugdtrainer gehouden. De familie en de voetbalclub nodigen mensen daarvoor persoonlijk uit. In een bericht op de website bedankt voorzitter Frits Velthuijs iedereen die op één of andere manier afgelopen week zijn steun heeft betuigd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.