Centraal Museum 'ontzettend trots' op tentoonstelling Utrecht, Caravaggio en Europa

Koning Willem-Alexander tijdens de opening van de tentoonstelling.
Koning Willem-Alexander tijdens de opening van de tentoonstelling. © RTV Utrecht
UTRECHT - De tentoonstelling Utrecht, Caravaggio en Europa is afgelopen. Sinds eind vorig jaar waren verschillende werken van Utrechtse aanhangers van de Italiaanse schilder Caravaggio te zien in het Centraal Museum in Utrecht. De expositie trok ruim 100.000 bezoekers en was daarmee een groot succes.
Directeur Bart Rutten van het Centraal Museum kijkt met tevredenheid terug op de afgelopen drie maanden. "Je moet je bedenken dat we maar een beperkt timeslot hebben en die zaten ontzettend vaak vol. Het mooie aan deze tentoonstelling was dat mensen ook verschrikkelijk lang bleven. De gemiddelde duur was een uur à anderhalf uur. Het is goed als je mensen op zo'n inhoudelijke manier kunt bedienen met 62 bruiklenen uit de hele wereld. Daar zijn we ontzettend trots op."

DRUKTE

De tentoonstelling was gisteren voor het laatst te zien. "We hebben gisteren tot onze spijt heel veel bezoekers moeten teleurstellen omdat er echt niemand meer bij kon. We zaten hartstikke vol. Dat zijn dan zo'n 1500 bezoekers per dag. We zijn ontzettend blij dat we de laatste dagen tot 20.00 uur open konden zijn. Maar nu is het afgelopen. Sommige schilderijen gaan nu naar huis, maar de meeste exemplaren gaan naar München, waar de tentoonstelling ook te zien is."
De expositie is voor het Centraal Museum belangrijk geweest. "We hebben in de etalage kunnen zetten waar we goed in zijn en dat zijn de 17e eeuwse Caravaggisten." Volgens Rutten heeft het museum ook laten zien dat het op internationaal niveau kan opereren. "We hebben alles van A tot Z tot in de puntjes verzorgd."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.