RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Volkszanger zet stille tocht-lied online, opbrengst voor slachtoffers

1/2
UTRECHT - Het liedje 'Als De Morgen Nooit Meer Komt' staat op Spotify en iTunes. De Utrechtse volkszanger Martin van Doorn zong het nummer vrijdag bij de stille tocht voor de slachtoffers van de tramaanslag.

Hij werd overspoeld met reacties. Veel mensen waren geraakt door de toepasselijke tekst. "Ik weet niet wat er allemaal gebeurt de afgelopen dagen", vertelde Van Doorn vanmorgen op Bingo FM.

"Het is al een wat ouder liedje, maar heel veel mensen vroegen me waar het nummer is te vinden, want het was nog niet te downloaden. Het was eigenlijk een tip van Tony Peroni om het op Spotify en iTunes te zetten. Mijn grote vriend en radiopresentator John Schaap heeft het meteen voor me geregeld. Gisteren stond alles erop."

Van de opbrengst hoeft Van Doorn niets te hebben. Het geld gaat naar de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag waarbij drie doden en vijf zwaargewonden vielen. 'Als De Morgen Nooit Meer Komt' is een vertaling van het lied 'If Tomorrow Never Comes' dat in 1989 werd uitgebracht door de Amerikaanse folkzanger Garth Brooks.

Naar schatting 16.000 mensen liepen vrijdagavond mee in de stille tocht van de Jaarbeurs naar het 24 Oktoberplein.

Martin van Doorn zingt bij stille tocht na aanslag


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht