Monic Hendrickx eregast Filmfestival

UTRECHT - Monic Hendrickx is dit jaar eregast op het 28e Nederlands Film Festival in Utrecht. Met een uitgebreid programma brengt het festival een eerbetoon aan de veelgeprezen actrice.
Hendrickx werd bekend met rollen in De Poolse Bruid en Leef!. Ze won twee keer een Gouden Kalf. In 2001 voor Nynke en in 2004 voor Het Zuiden. Ook ontving ze verschillende internationale prijzen, waaronder twee keer de prijs voor Beste Actrice op het Montreal World Film Festival in Canada en het Buenos Aires Independent Film Festival in Argentinië voor De Poolse Bruid en Het Zuiden. Afgelopen jaar speelde ze in de tv-serie Stellenbosch.
Aan de uitgebreide filmografie van Monic Hendrickx wordt tijdens het festival nog één film toegevoegd. Elk jaar vraagt het filmfestival de Gast van het Jaar een speciaal onderdeel te verzorgen. De wens van Hendrickx is om met verschillende meer en minder ervaren acteurs en actrices een korte film te maken. Deze 'meesterproef' wordt tijdens de tien festivaldagen gemaakt met op elke discipline een meester en een leerling. De vorderingen van de film worden tijdens het festival dagelijks vertoond. Aan het einde van het festival gaat de korte film in première.
Hendrickx zal tijdens het festival regelmatig te gast zijn in de Talkshow van Matthijs van Nieuwkerk op de Neude, aanwezig zijn bij vertoningen van haar films en deelnemen aan de vele evenementen van het filmfestival.
Het 28e Nederlands Film Festival vindt plaats van 24 september tot en met 3 oktober.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.