Minister houdt vertrouwen in Christelijk Lyceum Veenendaal ondanks nepleerlingen

Leerlingen voor het CLV aan de Kerkewijk.
Leerlingen voor het CLV aan de Kerkewijk. © RTV Utrecht
VEENENDAAL - Minister Slob van Onderwijs heeft en houdt vertrouwen in de schoolleiding van het Christelijk Lyceum Veenendaal. Die kwam onder vuur te liggen vanwege een nieuw tv-programma van RTL4, waarvoor vijf nepleerlingen werden ingezet.
Het programma moest "een realistische inkijk" geven in het leven van middelbare scholieren. Docenten en leerlingen wisten niet dat de nieuwe leerlingen in werkelijkheid veel ouder waren en met totaal andere bedoelingen in de klas zaten. Al snel werd het bedrog ontdekt en dat leidde tot veel commotie.

VEILIG SCHOOLKLIMAAT

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Slob dat de schoolleiding heeft geleerd van de kwestie. Hij heeft vertrouwen dat rector Willem de Vos zorg kan dragen voor een veilig schoolklimaat. "De monitoringsgegevens laten zien dat de leerlingen het schoolklimaat tot nu toe bovengemiddeld positief beoordelen", aldus Slob.
Verder benadrukt de ChristenUnie-politicus dat de rector niet op eigen houtje besliste. Hij stelde ook de raad van toezicht op de hoogte. Bovendien zijn er geen verborgen camera's gebruikt en is niemand onder druk gezet.

SPIJT

Later vertelde rector De Vos aan RTV Utrecht dat hij met de kennis van nu beter geen 'ja' had kunnen zeggen tegen de programmamakers van RTL. Hij zei sorry tegen ouders en leerlingen.
Slob: "Hoewel dit allemaal beter voorkomen had kunnen worden, is het goed om te zien dat de rector-bestuurder nu zijn verantwoordelijkheid neemt en dat alle betrokkenen in de school gezamenlijk werken aan het herstellen van het vertrouwen en het positieve schoolklimaat."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.