Jubileum voor Utrechts Klokkenspel

PROVINCIE UTRECHT - Op 12 mei is het precies 80 jaar geleden, dat de Utrechtse Klokkenspel Vereniging, UKV, werd opgericht.
Om dit feit te vieren worden er die dag drie korte beiaardconcerten gegeven door de Utrechtse stadsbeiaardier Arie Abbenes.
Het eerste concert, aanvang 14.00 uur, wordt gespeeld op de beiaard van de Domtoren, samen met Saskia Coolen op blokfluit.
Het tweede concert wordt gespeeld op de reizende beiaard die op het Domplein wordt opgesteld. Dit concert, aanvang 15.00 uur, wordt uitgevoerd in samenwerking met Rosemarie Seuntiens op piano en is te beluisteren op het Domplein.
Deze beiaard bestaat uit 57 klokken. Het instrument weegt 12.000 kg. En staat op een Renault Magnum truck die een lengte heeft van 9.8. meter, een spektakel om te zien en zeker om te horen.
Na dit concert volgt het derde en laatste concert, aanvang 17.15 uur, op de beiaard van de Nicolaikerk. Deze beiaard werd evenals die van de Domtoren gegoten door de gebroeders Hemony. Programma’s met de te spelen muziek worden op de dag zelf ter plaatse uitgereikt. De UKV hoopt op veel belangstelling voor dit concert op 12 mei.
Dit alles binnen het kader van het Feest van de Geest dat zich op het Domplein zal afspelen. Verslaggever Wouter Bolier zocht gisteren de Utrechtse Stadsbeiaardier Abennes vast op. Daarvoor moest ie alleen wel eerst een stukje klimmen.

Utrechts Klokkenspel viert jubileum

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.