Kort nieuws: bouwbakker klem in Leidsche Rijn

REGIO - * In Leidsche Rijn is een bouwvakker gewond geraakt in een bedrijfslift. De man wilde een fles frisdrank in de lift leggen, maar die ging op dat moment omhoog. Hij kwam klem te zitten tussen de lift en de steiger en moest met rugletsel naar het UMC Utrecht.
* De politie heeft een boze badgast opgepakt bij de Maarsseveense Plassen. De 22-jarige man schold passerende agenten uit. Hij was nog steeds kwaad omdat een vriend tijdens Koninginnenacht een klap met de wapenstok kreeg. De ruziezoeker werd meegenomen en is later weer vrijgelaten.
* Het Latin American Film Festival in Utrecht is begonnen. De Gouden Beer Winnaar Tropa de Elite, een film over een politie-eenheid in Rio de Janeiro die de strijd aangaat met de drugsmaffia, mocht het festival openen. Een week lang worden er films en documentaires vertoond uit Latijns Amerika, in totaal zo'n 50 stuks.
* De Utrechtse Klokkenspel Vereniging, UKV, bestaat 80 jaar. Om dit te vieren geeft de Utrechtse stadsbeiaardier Arie Abbenes op 12 mei drie korte concerten. Drie concerten achter elkaar spelen is voor de stadbeiaardier geen gemakkelijke opgave. De carillionconcerten worden gegeven vanaf de Dom, op het Domplein en vanaf de Nicolaikerk.
* Corio gaat een winkelcentrum bouwen in Turkije. De Utrechtse vastgoedontwikkelaar heeft grond gekocht in Malatya, een sterk groeiende stad in Turkije. Corio werkt samen met andere partijen en er worden nog meer winkelcentra gebouwd.
* Tientallen theologen, musici en taalkundigen buigen zich over een nieuw Liedboek voor de Kerken. De meesten zijn afkomstig uit de PKN, maar ook kleinere kerken mogen zich er mee bemoeien. Het nieuwe boek moet in 2012 klaar zijn en zal naar verwachting 1000 liederen tellen, waaronder 150 psalmen. In de Bergkerk in Amersfoort wordt vrijdag het startsein gegeven voor de samenstelling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.