Stenen vallen van huizen in Overvecht

© RTV Utrecht / Ouidad Amri
UTRECHT - Een gevaarlijke situatie bij een wooncomplex aan de Maria Van Hongarijedreef in Overvecht: daar vallen zo nu en dan stenen naar beneden van de huizen. Vanochtend gebeurde het opnieuw. Gelukkig raakte niemand gewond. Desondanks zijn buurtbewoners bang.
"Het zijn echt forse bakstenen", zegt Tim. "Je wilt natuurlijk niet dat je kind eronder loopt." Een andere buurtbewoner, die graag anoniem wil blijven, zegt dat het klonk alsof iemand stenen door de ruit gooide.
Woningcorporatie Mitros zegt al langer bezig te zijn met een onderzoek naar de vallende bakstenen. Samen met de aannemer wordt gekeken naar lijm waarmee steenstrips zijn vastgemaakt. "Door vandaag gaan we daar natuurlijk extra vaart achter zetten, want dit moet heel snel worden opgelost."
De bewoners wisten niet dat er al een onderzoek bezig is. De vinden dat Mitros gemakzuchtig en schouderophalend overkomt. Mitros-woordvoerder Enzo Grijseels geeft toe de de communicatie tot nu toe niet heel goed is verlopen. Hij belooft verbetering.
"Wat als kinderen de stenen op hun hoofd krijgen?"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.