Slachtoffer tramaanslag uit ziekenhuis ontslagen

© Ingezonden foto
NIEUWEGEIN - Een van de slachtoffers van de tramaanslag in Utrecht is uit het ziekenhuis ontslagen. De 21-jarige vrouw uit Nieuwegein mocht gisteren, een week nadat ze gewond raakte bij het schietincident, naar huis.
Volgens een persbericht van haar advocaat zal ze thuis verder herstellen en wil ze voorlopig geen contact met de media. "Ze vraagt de pers dan ook haar privacy te respecteren en haar niet te benaderen." Twee andere slachtoffers, een 74-jarige man uit De Meern en een 20-jarige vrouw uit Utrecht raakten ook zwaargewond. Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht vertelde vrijdag dat ze er toen nog te slecht aan toe waren om ze te bezoeken.
Bij de aanslag vorige week overleden drie slachtoffers en raakten drie mensen ernstig gewond. Vier anderen raakten lichtgewond in het tumult dat door het schietincident ontstond. De gebeurtenis en de dreiging die er vanuit ging zorgde ervoor dat vrijwel het gehele openbare leven in Utrecht stil kwam te liggen. 's Avonds werd een verdachte gearresteerd die nog altijd vast zit in afwachting van verder onderzoek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.