"Boetes milieuzone Utrecht moeten verscheurd worden"

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - De VVD en het CDA willen dat de gemeente Utrecht boetes schrapt van auto's die de Utrechtse milieuzone zijn ingereden. De partijen stellen vragen aan wethouder Victor Everhardt (D66) nadat RTV Utrecht heeft aangetoond dat er opnieuw veel mankeert aan de borden van de milieuzone.
Eind februari berichtte RTV Utrecht dat op diverse plekken in de stad borden ontbreken of zijn weggedraaid. Ook bleek er een bord 'einde alle verboden' te hangen op de Bleekstraat dat allang had moeten worden weggehaald. Het bord heft de verboden van de milieuzone op. Het is waarschijnlijk blijven hangen nadat er op die plek wegwerkzaamheden waren geweest.
De afgelopen weken heeft de gemeente de fouten op de meeste plekken die in het artikel genoemd worden hersteld. Maar dat is niet voldoende voor Martijn van Dalen (VVD) en Sander van Waveren (CDA). Zij willen dat er boetes verscheurd gaan worden. "Is het college bereid om de ten onrechte uitgeschreven boetes proactief terug te draaien en dus niet te wachten op een bezwaar van de automobilist?"
De twee partijen pleiten er nogmaals voor om de milieuzone op te heffen. Van Dalen en Van Waveren aan de wethouder: "In hoeverre is het college bereid om de milieuzone af te schaffen en haar tijd en energie te steken in beleid dat wel tot een vermindering van CO2-uitstoot leidt, zoals ruimte voor laadpalen of een waterstoftankstation?"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.