Vandaag uitspraak in zaak 'vergismoord' Overvecht

UTRECHT - De rechter doet vandaag uitspraak in de zaak-Hakim Changachi, die in januari 2017 werd doodgeschoten in Overvecht. De zaak staat bekend als de 'vergismoord'. Volgens het OM wilden hoofdverdachten Ferrel T. en Guyno O. eigenlijk drugshandelaar Khalid H. uit de weg ruimen.
Het OM eiste vorige maand 26 jaar cel tegen Ferrel T. en Guyno O. Zij zouden Changachi hebben gedood bij zijn flat aan de Faustdreef. In die flat woonde ook Khalid H.
Tegen Marciano D. en Jerrel Z. werden celstraffen van twaalf en acht jaar geëist. Zij waren een dag na de vergismoord als schutter en chauffeur ingehuurd voor de tweede poging om Khalid H. te liquideren. H. kreeg in de gaten dat ze hem stonden op te wachten en waarschuwde de politie. Het duo werd opgepakt na een achtervolging.
De liquidatie zou een idee zijn van Ridouan Taghi, een van de meestgezochte Nederlandse criminelen. Taghi, uit Vianen, zou als drugssmokkelaar zijn uitgegroeid tot multimiljonair en verantwoordelijk zijn voor veel moorden in de onderwereld.
De uitspraak is in de rechtbank in Amsterdam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.