FC Utrecht-fans verven remake Utreg Buigt Nooit-spandoek in Galgenwaard

Vervende fans in het stadion.
Vervende fans in het stadion. © RTV Utrecht / Jiri Glaap
UTRECHT - Fans van FC Utrecht hebben vandaag in de Galgenwaard hun veelbesproken spandoek met daarop de tekst 'Utrecht buigt nooit' gemaakt. Het doek wordt zondag tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord getoond om stil de staan bij de aanslag op het 24 Oktoberplein.
"Misschien wel in de 18e minuut, omdat het op maandag 18 maart is gebeurd", zegt FC Utrecht-supporter en spandoekmaker Tycho Oostendorp. De supporters van FC Utrecht willen tijdens de wedstrijd nog een keer de slachtoffers herdenken van de aanslag.

STATEMENT

"Omdat je het op die manier kan verwerken en verder kan gaan", zegt Oostendorp. Ook is het spandoek "een soort statement" naar de KNVB, die besloot voorafgaand aan de interland Nederland - Wit-Rusland geen minuut stilte in acht te nemen.

REMAKE

De tekst op het spandoek is dezelfde als tijdens de stille tocht afgelopen vrijdag. 'Utreg buigt nooit' stond daarop, maar op het nieuwe doek is meer ruimte. De letters kunnen dus groter, en 'Utreg' wordt 'Utrecht'. Een remake dus. "Die andere is vergaan en we hadden 'm op maat gemaakt voor de weg. In het stadion kan het net wat breder."
FC Utrecht heeft al bekendgemaakt zondag uitgebreid stil te staan bij de tramaanslag. Er zal in ieder geval een minuut stilte komen, zei clubeigenaar Frans van Seumeren. Ook spelen de voetballers met rouwbanden.
Dit spandoek was vrijdag te zien bij de stille tocht.
Dit spandoek was vrijdag te zien bij de stille tocht. © ANP
FC Utrecht-fans in de weer met een verfrol.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.