RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nazorg na tramaanslag: familierechercheurs, slachtofferhulp en herdenkingen

UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft naar aanleiding van de aanslag op het 24 Oktoberplein een nazorgtraject in gang gezet. Zo hebben alle slachtoffers en hun naasten een familierechercheur van de politie gekregen en een casemanager van Slachtofferhulp.

De nazorg bestaat uit psychosociale hulp en schadeafhandeling. Ook het herdenken is onderdeel van het traject. De gemeente heeft verschillende initiatieven tot het houden van een stille tocht vrijdagavond samengebracht en samen met de hulpdiensten de organisatie ondersteund.

"Alle betrokkenen zijn het er over eens dat de slachtoffers hiermee op een indrukwekkende en waardige wijze zijn herdacht", schrijft het college aan de gemeenteraad. Verder zijn condoleanceregisters geopend en worden andere initiatieven gesteund.

Voor alle betrokkenen is ook in de acute fase na de aanslag slachtofferhulp ingezet. Dit blijft voorlopig van kracht. Ook zijn bestaande netwerken in het kader van het actieplan Utrecht Zijn We Samen geactiveerd.

Het onderzoek van politie en Openbaar Ministerie is nog in volle gang. "Hoewel het beeld over de toedracht en achtergrond van het incident steeds scherper wordt, zijn nog niet alle vragen beantwoord. Deze zijn op dit moment nog onderwerp van nader onderzoek", schrijft het college.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -