Vergeefse klopjacht op inbrekers

UTRECHT - De politie Utrecht heeft tevergeefs jacht gemaakt op drie inbrekers op De Uithof. Daarbij werden een hond en een warmtebeeldcamera ingezet.
Donderdagavond kreeg een beveiligingsmedewerker de melding dat het inbraakalarm van een pand aan de Heidelberglaan was afgegaan. Hij ging kijken en zag twee mannen het pand uit rennen. Ze sprongen in een auto en reden met hoge snelheid weg.
De beveiliger ging achter hen aan. Een andere beveiliger die eveneens op de melding was afgekomen, zette zijn busje dwars op de rijbaan, maar de verdachten wisten hem te omzeilen en vluchtten verder. De achtervolgers raakten bij de A28 het zicht op de vluchters kwijt.
Kort daarna zag een politieman die na zijn werk op weg naar huis was, de vluchtende auto op het Gandhiplein rijden. Hij ging er achteraan en bleef de politiemeldkamer via zijn gsm op de hoogte houden. Door de hoge snelheid van de vluchters raakte hij in Bilthoven het zicht op hen kwijt.
Weer even later zag een getuige in Bilthoven dat een auto in een garage werd geparkeerd en drie mannen wegrenden. De politie ging kijken en het bleek inderdaad de vluchtauto te zijn. Door meerdere agenten werd met een politiehond en een warmtebeeldcamera een onderzoek in de omgeving ingesteld. De verdachten werden echter niet meer aangetroffen. De auto is in beslag genomen en de politie zet het onderzoek voort.
Bij het pand aan de Heidelberglaan bleek inderdaad te zijn ingebroken. Of er iets is gestolen, moet nog worden onderzocht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.