IJsselsteinse ouderen straks in Gouden Koets rondgereden

© Stichting Gouden Dagen
IJSSELSTEIN - Ouderen uit IJsselstein kunnen vanaf vrijdag gebruikmaken van de Gouden Koets. Het gaat om een elektrische auto die lijkt op het koninklijke rijtuig van de Oranjes. Het voertuig is bedoeld om ouderen te vervoeren naar bijvoorbeeld de supermarkt, het terras of een tuincentrum.
De Gouden Koets is een initiatief van Stichting Gouden Dagen, een stichting die eenzaamheid onder ouderen wil tegengaan. Thuiswonende ouderen en bewoners van verzorgingscentra in IJsselstein mogen gebruik maken van de Gouden Koets. Het karretje kan worden gebruikt voor leuke, nuttige en sociale uitjes.
"De overheid stimuleert ouderen langer zelfstandig thuis te wonen. Of ze dan nog de deur uit kunnen, valt onder de eigen verantwoordelijkheid. Helaas is dat voor veel ouderen niet vanzelfsprekend," zegt Jan Romme, directeur van de stichting. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de Gouden Koets in alle plaatsen in Nederland gaat rijden.
Vrijdag wordt De Gouden Koets in IJsselstein onthuld door burgemeester Patrick van Domburg. Een aantal ouderen mag met de burgemeester de eerste rit maken en is welkom bij de Albert Heijn voor koffie en gebak. Daar krijgen zij ook hulp bij het doen van boodschappen en wordt er een speciale ouderenkassa opengesteld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.