VVD uit zorgen over verkeersdrukte Westbroek tijdens renovatie NRU

Archief.
Archief. © Gemeente Utrecht
UTRECHT - De VVD in De Bilt maakt zich grote zorgen over de verkeersdrukte die gaat ontstaan bij de vernieuwing van de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU). De weg bij Overvecht gaat op de schop om zo de doorstroming van het verkeer te bevorderen. Dit gaat wel een tijdje duren: zo'n vijf tot vijftien jaar.
De VVD zegt blij te zijn met de renovatie van de weg, maar de overlast voor omgeving die hiermee gepaard zal gaan is volgens de politie partij 'onacceptabel'. "Gedurende de bouwperiode zal het verkeer toch proberen zich een weg te banen door de omgeving. Daarbij ligt de weg dwars door de kern Westbroek voor de hand. Onacceptabel", aldus de VVD.
Om overlast in de kern op voorhand te voorkomen, heeft de partij vragen gesteld aan het college. Momenteel heeft Westbroek al veel last van sluipverkeer als het druk is op de A27 en op de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan.

MILJOENEN EXTRA

In november werd bekend dat Utrecht miljoenen meer kreeg om het nieuwe plan te realiseren. Het aanpakken van de Noordelijke Randweg kost ongeveer 220 miljoen euro. Het merendeel wordt al gefinancierd door het Rijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.