RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Zoekactie naar vermiste pony: "Ze is net De Cock met C-O-C-K"

ACHTERBERG - Pony Rico uit Achterberg (gemeente Rhenen) is vermist. De shetlander verdween in de nacht van maandag op dinsdag uit zijn stal en het kan bijna niet anders dan dat iemand hem moedwillig heeft gestolen.

Ilonca Sterkenburg is eigenaresse van de stal en probeert de onderste steen boven te krijgen. "Ze is net De Cock met C-O-C-K", zegt haar vriend Arno Budding. "Ze is alles aan het uitvissen: camerabeelden van de overburen, voetstappen in het weiland." Ook gaat ze vrijdag naar de paardenmarkt in Bennekom om te kijken of Rico ergens wordt aangeboden.

GEEN TOEVAL

Alles wijst op diefstal, zegt Arno. Het is voor de pony's zo goed als onmogelijk om van binnenuit de stal te openen. Bovendien was Rico de enige van de vier shetlanders die niet is gechipt. "Je zou bijna denken dat de dieven een chipreader bij zich hadden. Het kan geen toeval zijn."

De paardenstal van Ilonca staat langs de straat De Horst, vlakbij enkele weilanden. De diefstal was ergens tussen 4.00 en 4.30 uur, in de nacht van maandag op dinsdag. Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Het gebeurt wel vaker dat paarden weglopen, maar die worden dan enkele minuten later alweer teruggevonden ergens in het dorp.

SIGNALEMENT

Rico reageert goed op zijn naam, zegt Arno. Een dag voordat hij verdween kreeg hij vlechtjes in zoals hierboven op de foto te zien is.

Arno snapt niet dat dieven het gemunt hebben op Rico. "Wat moeten mensen nou in godsnaam met een pony die 250 euro waard is." Shetlander Rico is overigens niet van Ilonca of Arno zelf, maar van een oudere vrouw die hem laat huisvesten bij de stal in Achterberg.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht