Vijf arrestaties na golfbalterreur in de Alblasserwaard

© Pixabay
MEERKERK/AMEIDE - De politie heeft vijf verdachten opgepakt op verdenking van meerdere vernielingen in onder meer Meerkerk en Ameide (gemeente Vijfheerenlanden). De daders gebruikten daarbij golfballen.
De reeks incidenten met golfballen in de Alblasserwaard begon met de diefstal van een paar honderd golfballen in het Zuid-Hollandse Noordeloos. Daarna volgden de eerste vernielingen, waarbij er onder meer vanuit een rijdende auto een bal naar een vrouw werd gegooid. Daarbij raakte een 18-jarige vrouw uit Giessenburg (Zuid-Holland) gewond.
In de daaropvolgende incidenten vernielden de daders ruiten en beschadigden zij auto's door er keihard met golfballen tegenaan te gooien. De schade loopt in de duizenden euro's. Hoeveel incidenten er precies in onze provincie plaatsvonden, kon de politie niet zeggen.
Uiteindelijk leidde het onderzoek naar een vijftal verdachten. Het gaat om jongeren van 16, 17 en 18 jaar oud. Twee van hen zijn inmiddels weer vrijgelaten. Twee jongens van 16 en 17 jaar oud uit Goudriaan en een 18-jarige man uit Groot-Ammers zitten nog vast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.