Bibliotheek Baarn verhuist naar theater De Speeldoos

Het huidige pand van de bibliotheek aan de Hoofdstraat.
Het huidige pand van de bibliotheek aan de Hoofdstraat. © RTV Utrecht
Baarn - De bibliotheek in Baarn krijgt een nieuw onderkomen. De bieb wordt ondergebracht in het gebouw van theater De Speeldoos. De gemeenteraad stemde gisteravond in met het plan.
Dat pand aan de Rembrandtlaan moet verbouwd worden. De gemeenteraad wil dat behalve de bibliotheek en het theater ook de Volksuniversiteit Baarn daar onder één dak komt. Hierdoor zouden meer inwoners van Baarn de weg naar de bieb en het theater moeten vinden.
Artist impression van de nieuwe bibliotheek en het theater
Artist impression van de nieuwe bibliotheek en het theater © RTV Utrecht
KRITIEK
De gemeenteraad stemde met een ruime meerderheid in met de plannen. Maar volgens raadslid Tino Schouten van Voor Baarn zijn veel inwoners niet blij met de verhuizing.
"Bij een handtekeningenactie zijn 1900 protesten opgetekend van inwoners van Baarn. Ook zijn er in de lokale krant verschillende ingezonden brieven tegen de plannen afgedrukt. Dat geeft toch wel aan dat het draagvlak wel heel erg mager is."
Reportage over de verhuizing van de bibliotheek in Baarn
Ook bij de bibliotheek laten veel bezoekers van zich horen. "De gemeente luistert helemaal niet naar ons en doet maar wat", zegt een meneer. "Een bibliotheek hoort in het centrum van het dorp te zitten", vindt een andere bezoeker.
De verhuizing vindt op z'n vroegst in 2021 plaats.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.