Utrechtse voetbalclub Faja Lobi KDS stopt met jeugdafdeling

© Faja Lobi KDS
UTRECHT - Voetbalclub Faja Lobi KDS in de Utrechtse wijk Kanaleneiland stopt na dit seizoen met de jeugdafdeling. Volgens de voorzitter van de club zijn er problemen met achterstallige contributie, onhandelbare jeugdteams en tonen ouders van de kinderen te weinig betrokkenheid bij de club.
Voorzitter Tom Bainathsah zegt dat er nog zo'n 3000 euro aan contributie openstaat. Verder zouden de oudere jeugdspelers respectloos omgaan met de vrijwilligers van de voetbalvereniging.
Het besluit om te stoppen met de jeugdafdeling is gisteravond met de trainers en de jeugdcommissie besproken, zij zouden het besluit begrijpen. Volgens de voorzitter is er één team dat wél goed functioneert, maar is het niet mogelijk om met slechts een enkel jeugdteam verder te gaan. "De goeden moeten onder de kwaden lijden."
Eerder zijn er pogingen geweest om het tij bij de club te keren. Zo loopt er een project om het sportklimaat binnen de voetbalvereniging te versterken. De gemeente betaalde hier zo'n 5000 euro voor. De club schakelde vervolgens de sportorganisatie 'On The Move' in om de problemen aan te pakken. Daarvoor werden volgens voorzitter Bainathsah onder meer meet-and-greets met bekende voetballers georganiseerd, maar dat leverde volgens hem te weinig op.

VERBAZING

In een reactie zegt een woordvoerder van On The Move "verbaasd" te zijn over het besluit van Faja Lobi KDS. Volgens hem ging het de laatste tijd juist "een stuk beter" met de club. Het aantal klachten over problemen met jonge spelers zou flink zijn gedaald en de ouderparticipatie juist toegenomen.
On The Move benadrukt dat het tijd kost om de betrokkenheid van ouders te vergroten. De organisatie vindt het jammer dat het werk van de afgelopen tijd en de resultaten die zijn bereikt op deze manier teniet worden gedaan.
Na het weekend krijgen de leden een brief met uitleg, vanuit de club. De jeugdafdeling van Faja Lobi KDS bestaat uit 60 spelers, die samen vier teams vormen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.