Pand op Domplein blijft beschikbaar voor amateurkunst

© RTV Utrecht / Jordi de Jong
UTRECHT - De stad Utrecht heeft na de zomer nog steeds plek voor amateurkunst op het Domplein. Die garantie geeft de gemeenteraad aan de stad.
Amateurkunsteducatie komt in het gedrang na het stoppen van het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK). Die instelling op het Domplein verkeert al jaren in zwaar weer. UCK krijgt de financiën niet op orde. Vorig jaar besloot de gemeente de subsidie voor de instelling stop te zetten.
Wethouder Anke Klein schreef een nota met uitgangspunten voor het amateurkunsteducatie voor de komende jaren. De eerste twee jaar gelden als een overgangsperiode. Klein geeft aan meer tijd nodig te hebben om definitief beleid te formuleren. Maar de wethouder wil wel dat amateurkunsteducatie voor de komende jaren gegarandeerd blijft.
De raad eiste tijdens een raadsvergadering dat het gebouw van het UCK op het Domplein voor amateurkunsteducatie beschikbaar blijft. Een motie om de huurprijs voor instellingen op het gebied van amateurkunst te matigen, werd aangenomen. Het pand komt beschikbaar als het UCK eruit gaat.

UITGANGSPUNTEN

Voor de toekomst van amateurkunsteducatie hanteert de gemeente vier uitgangspunten. Naast de continuïteit van het aanbod, moeten cursisten zich kunnen ontwikkelen en dus moet er samenhang zijn in het cursusaanbod.
Verder wil de gemeente dat ook mensen bereikt worden die normaal gesproken niet snel met amateurkunst in aanraking komen. Tenslotte moet het cursusaanbod over de hele stad en alle wijken verspreid worden.
Of er na de zomer voldoende aanbod van cursussen is, hangt nu af van de markt. Aanbieders van cursussen moeten hun voorstel gaan indienen bij de gemeente. De SP in de raad heeft er een hard hoofd in of dat lukt. Volgens de partij heeft de stad geen muziekschool meer na de zomer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.