Sloop 31 woningen aan Croeselaan nu definitief

UTRECHT - De sloop van 31 woningen aan de Croeselaan is definitief. De gemeenteraad heeft vandaag besloten dat de huizen plaats moeten maken voor een park. Twee weken geleden bleek al tijdens een commissievergadering dat een meerderheid van de raad voor deze plannen gaat stemmen.
De sloop van het rijtje huizen is onderdeel van een groter plan. In het gebied komen 3500 nieuwe woningen, kantoorgebouwen en ruimte voor ontspanning en vermaak. Belangrijk onderdeel van die plannen is de aanleg van een stadsparkje. Juist voor dat stadspark moeten 31 woningen worden gesloopt. De bewoners van deze panden moeten dus op zoek naar nieuwe woonruimte. De gemeente komt ze daarbij tegemoet.
Aan de overzijde van de Croeselaan aan de Jan van Foreeststraat worden extra sociale huurwoningen gebouwd. De bewoners die hun huis uit moeten, krijgen voorrang bij de toewijzing van die huizen.

VERDEELDHEID

Het voorstel om de huizen te slopen werd niet zonder slag of stoot aangenomen. Vooral de oppositie was fel tegen. Maar ook binnen de coalitie was er verdeeldheid.
Twee leden van de GroenLinks-fractie hadden grote moeite met de sloopplannen, maar stemden uiteindelijk toch voor het voorstel de panden te slopen. De PvdA was het felst in zijn verzet. Eerder al kwam de partij met een alternatief plan, waarbij de woningen konden blijven staan.

WOONTOREN VAN SLOOPMATERIALEN

Een geplande woontoren gebouwd van sloopmaterialen van de Croeselaan, is uit het plan geschrapt. Dit plan werd door enkele partijen gezien als een 'dikke middelvinger' naar de bewoners van de panden.
De extra woningen aan de Jan van Foreeststraat werden door de SP een schaamlap genoemd. Ook zonder sloop zouden daar wel woningen gebouwd gaan worden, was het argument. Ook de Partij voor de Dieren is tegen de aanleg van het park en extra groen. De partij vindt het slopen van goede woningen 'het over de balk smijten' van miljoenen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.