Celstraffen tot vijf jaar geëist voor gewelddadige ontvoering man in Soest

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
SOEST/BAARN - Het Openbaar Ministerie eist stevige gevangenisstraffen tegen vier verdachten van de ontvoering en gewelddadige beroving van een man in Soest.
Hoofdverdachte Murat O. uit Nieuwegein gaat vijf jaar de cel in als het aan het OM ligt. Tegen Tjerk V. uit Hilversum is vier jaar geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. Hilversummer Jan B. kreeg een eis van twee jaar te horen, waarvan een jaar voorwaardelijk. Natasja van R. uit Hilversum verleende hand- en spandiensten. Tegen haar eist de officier 30 maanden cel, waarvan 10 maanden voorwaardelijk.

ONTVOERING

Op 15 november 2017 werd het slachtoffer in zijn loods in Soest gestoken met een stanleymes en door de verdachten gedwongen met zijn busje naar Hilversum te rijden. Daar zou hij in een woning door de mannen zijn bedreigd en geslagen met een vuurwapen, omdat de daders geld van hem tegoed zouden hebben.
Ze zouden van hem bedragen van 80.000 tot 350.00 euro hebben geëist en dreigden hem en familie iets aan te doen als hij niet bleef betalen. Zo zou er zijn gezegd dat er een bom door het slaapkamerraam van zijn kinderen zou worden gegooid en werd zelfs zijn schoonmoeder bedreigd.
De Hilversumse vrouw zou de mannen hebben geholpen, onder meer door haar huis ter beschikking te stellen en geld in ontvangst te nemen.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.