Vader die maand oude baby bijna doodschudde hoort strafeis

© Pixabay
UTRECHT - De 22-jarige Edwin T. krijgt als het aan het Openbaar Ministerie ligt een intensieve behandeling en voorwaardelijke jeugd-tbs opgelegd. De man schudde zijn baby van nog geen maand oud zo hard door elkaar, dat het bijna overleed.
Het zoontje was in 2016 het ziekenhuis in Utrecht opgenomen vanwege een darmprobleem. De verdachte sliep bij de baby, zodat hij een verpleegkundige kon alarmeren als er een noodgeval was.

LETSEL

In de nacht van 16 op 17 januari van dat jaar constateert een verpleegkundige letsel bij de baby. Eerst geeft de verdachte toe dat de baby met zijn hoofdje tegen de bedrand was gekomen, uiteindelijk bekent hij de baby in paniek meermaals krachtig te hebben geschud.
De officier van justitie meent dat als je zo'n klein kindje op die manier schudt, je weet dat er een kans is dat het kind komt te overlijden. Het jongetje liep bloedingen in zijn hersenen, hersenvliesletsel, oogletsel, oogbloedingen en acceleratie-deceleratietrauma op. De langetermijngevolgen voor de baby zijn op dit moment nog niet bekend.

VERDACHTE

Volgens het OM heeft de verdachte een gebrekkige ontwikkeling, hij gedraagt zich niet naar zijn leeftijd. Ook heeft de man uit Oss een traumatische voorgeschiedenis. Daarom eisen ze een lang en intensief behandeltraject, onder meer gericht op impulscontrole. Daarnaast zou hij een voorwaardelijke PIJ-maatregel krijgen, in de volksmond beter bekend als jeugd-tbs.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.