Woudenberg deelt tik uit aan Valleivogels in spannende titelstrijd Tweede Klasse G

© RTV Utrecht / Menno Schilder
WOUDENBERG - De voetballers van Woudenberg hebben een belangrijke overwinning geboekt op rivaal Valleivogels. In de Tweede Klasse G werd het, enigszins tegen de verhouding in, 2-1 voor Woudenberg tegen de buren uit Scherpenzeel.
Woudenberg-trainer Jeroen Peters: "Kans dat we kampioen worden 50 procent"

SPANNING AAN KOP

De titelstrijd in de Tweede Klasse G is ongekend spannend. Vier ploegen stonden voor deze speelronde binnen drie punten van elkaar, met nog zeven duels te gaan.
De streekderby tussen Woudenberg (1e) en Valleivogels (3e) is altijd verhit, gezien de afstand hemelsbreed slechts vijf kilometer is. Opmerkelijk was dat ook concurrenten Unicum Lelystad (2e) en AVW'66 (4e) vandaag tegen elkaar speelden. Een belangrijk weekend.
Thomas Bruijnzeels (Woudenberg): "Ervaring van GVVV helpt in zo'n wedstrijd"

TEGEN DE VERHOUDINGEN IN

Halverwege de eerste helft nam Woudenberg de leiding via een doelpunt van Thomas Bruijnzeels. Dat was wel tegen de verhouding in, want Valleivogels had de overhand op het veld. Vlak voor rust maakten de bezoekers via een kopbal van Friso Drewes de terechte gelijkmaker.
In de tweede helft ging het spel op en neer, maar was het Woudenberg dat bij de eerste echte kans direct toesloeg. Mark Radstaake was de doelpuntenmaker van de 2-1. Een slotoffensief van Valleivogels resulteerde in blessuretijd tot een levensgrote kans die nog van de lijn gehaald werd.
Woudenberg - Valleivogels in 35 seconden samengevat, door Menno Schilder
24' Thomas Bruijnzeels [1-0]
41' Friso Drewes [1-1]
68' Mark Radstaake [2-1]
Het bleef daardoor 2-1 voor de thuisploeg, die de koppositie in de Tweede Klasse G daarmee behoudt. Het verschil met De Valleivogels is gegroeid naar vier punten.