Een maand lang zonder auto: Utrechters testen alternatief vervoer

UTRECHT - Vier Utrechters laten een maand lang hun auto staan en gebruiken andere vervoersmiddelen zoals de fiets, de elektrische fiets en het openbaar vervoer. Vanochtend hebben ze de testvoertuigen gekregen van wethouder Lot van Hooijdonk bij station Zuilen.
De gemeente Utrecht wil dat stadsbewoners nadenken over andere vervoersmiddelen dan de auto. Uit de 2500 Utrechters die zich voor de proef meldden, gaan slechts vier van hen kijken hoe de (elektrische) fiets en het OV het houden tegenover de auto.
Niels Basten (25) gaat een maand lang gratis met het OV. "Ik zat er al langer aan te denken om mij anders te vervoeren en toen kwam dit op mijn pad. Ik ga proberen om iedere week in de spits te reizen. En ik ben bang dat ik ook moet gaan testen of de hele stad goed bereisbaar is met het openbaar vervoer."
De actie van de gemeente Utrecht is bedoeld om mensen kennis te laten maken met alternatieve vervoersmiddelen, zegt wethouder Lot van Hooijdonk: "We gaan uitproberen op welke manier we mensen kunnen helpen en verleiden om een andere keuze te maken. In Utrecht hebben we wat verkeer betreft wel een uitdaging."
De testresultaten gaat de gemeente gebruiken om bewoners van de stad passende alternatieven voor de auto aan te bieden.
Een maand lang zonder auto: Utrechters testen alternatief vervoer

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.