Bosbad Leersum na opknapbeurt klaar voor de toekomst

LEERSUM - Het bestuur van bosbad Leersum heeft het afgelopen jaar flink geïnvesteerd in de duurzaamheid van het buitenbad. Zo zorgen nieuwe warmtepompen, zonnecollectoren en een afdekkende isolatielaag op het water voor een flinke reductie in het gasverbruik.
Bestuursvoorzitter Jan Overweel loopt trots langs de vier warmtepompen die er sinds kort staan. "Die hebben we neergezet om het water van het bad te verwarmen." Bosbad Leersum investeerde ongeveer een ton in de energiebesparende maatregelen en dankzij een succesvol zwemseizoen vorig voorjaar en afgelopen zomer kon dat ook.
Het geld dat extra is verdiend komt het zwembad dan ook nog op de lange termijn ten goede. Jan Overweel: "Gemeentes hebben steeds minder geld te besteden en dat betekent dus dat wij zo zuinig mogelijk moeten inzetten en toekomstgericht moeten denken. Vandaar dat wij met deze investeringen proberen de zorgen voor te zijn."
Over drie jaar bestaat Bosbad Leersum 50 jaar en vóór dat jubileum wil het bestuur dat het openluchtzwembad helemaal bij de tijd is. De komende jaren gaat er nog meer geld naar energiebesparende maatregelen en toegankelijkheid voor mindervaliden.
Bosbad Leersum na opknapbeurt klaar voor de toekomst

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.