Drie aanhoudingen vanwege poging brandstichting in winkelcentrum Amersfoort

Het onderzoek in winkelcentrum Operaplein is nog volop gaande.
Het onderzoek in winkelcentrum Operaplein is nog volop gaande. © RTV Utrecht / Lisanne Rutgers
AMERSFOORT - In winkelcentrum Operaplein in Amersfoort zijn vannacht drie personen aangehouden vanwege een inbraak en poging brandstichting in een supermarkt. Het gaat om twee mannen en een vrouw, meldt een woordvoerder van de politie.
Een ooggetuige belde rond 02.00 uur naar de politie omdat hij mensen met bivakmutsen in een auto zag zitten. De getuige dacht toen nog aan autodiefstal, vertelde hij aan een verslaggever van RTV Utrecht.

BENZINELUCHT

"We werden gewezen op een vrouw die voor het pand stond waar mogelijk werd ingebroken en er werd een benzinelucht geroken, dus zijn agenten samen met de brandweer het pand ingegaan", vertelt een woordvoerster van de politie.
In de winkel stonden twee mannen. Zij zijn direct opgepakt en ook de vrouw die op de uitkijk stond, werd door agenten in de boeien geslagen. De verdachten zijn een 32-jarige man uit Doorn, een 24-jarige man zonder vaste woonplaats en een vrouw van 32 uit Hoofddorp.

ONDERZOEK

De winkel was vanochtend nog lange tijd afgezet met linten. Forensische experts waren de hele ochtend in de winkel aanwezig voor onderzoek.
Ondernemers in het winkelcentrum willen niet veel kwijt over het incident van vannacht. De politie laat op Instagram weten blij te zijn met de alertheid van ooggetuigen. "Door alerte omstanders is erger voorkomen."
Omstanders zagen rond 01.40 uur een verdachte situatie en alarmeerden de politie.
Omstanders zagen rond 01.40 uur een verdachte situatie en alarmeerden de politie. © Keistadnieuws

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.