Na Intertoys, CoolCat en Voordeelshop ook Sissy-Boy in financiële problemen

© ANP
UTRECHT/AMERSFOORT - Modeketen Sissy-Boy zit zwaar in de financiële problemen. De directie heeft uitstel van betaling aangevraagd. De winkel heeft vier filialen in Utrecht (waarvan één in Hoog Catharijne en één in de stationshal) en één in Amersfoort.
De circa 45 winkels in de Benelux en de webshop blijven vooralsnog open. Sissy-Boy kreeg eind vorig jaar te maken met tegenvallende verkopen, wat de onderneming ernstig onder druk zette.
Vervolgens werd besloten om te zoeken naar een koper die in de keten wilde investeren. Dat leidde tot vergevorderde gesprekken, maar de beoogde koper heeft zich onverwachts teruggetrokken.
Er werken ruim zeshonderd mensen bij Sissy-Boy, voor een groot deel parttimers. De Brand Retail Group (BRG), eigenaar van de keten, onderzoekt nu samen met het management de mogelijkheden van een eventuele doorstart.
Vakbondsbestuurder Martijn den Heijer van CNV spreekt van triest nieuws. Hij benadrukt dat dit al de zoveelste keten is die dit jaar op omvallen is komen te staan. Onlangs gingen speelgoedketen Intertoys, kledingketen CoolCat en budgetdrogisterijketen Op=op Voordeelshop al failliet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.