Politie zoekt getuigen en camerabeelden van "laffe straatroof" De Meern

© RTV Utrecht
DE MEERN - De politie onderzoekt een beroving in De Meern. Het 15-jarige slachtoffer werd gisteravond het slachtoffer van drie jongens. Onder bedreiging van geweld moest hij aan hen apparatuur afstaan.
De jongen liep om 19.10 uur vanaf de bushalte bij de Meernbrug met de fiets aan de hand naar de Zandweg. Daar stonden de straatrovers bij een snorfiets. In het voorbijgaan werd het slachtoffer aangesproken en bedreigd. De jongen besloot zijn apparatuur maar af te geven en de daders vertrokken met zijn drieën op de snorfiets in de richting van de Woerdlaan.
De politie spreekt op Facebook van een "laffe straatroof" en hoopt de zaak snel op te kunnen lossen met hulp van getuigen. "Het is daar een druk punt met normaal gesproken veel publiek en we hopen daarom dat er mensen zijn die ons iets kunnen vertellen over deze beroving en over de verdachten." De politie is ook geïnteresseerd in camerabeelden van omwonenden en vraagt hen om ze te controleren aan de hand van het vermelde tijdstip van de beroving en het signalement.
Twee van de drie daders zouden een getint uiterlijk hebben en rond de 18 jaar zijn. Ze droegen donkere kleding met capuchons, die ze tijdens de roof hadden dichtgetrokken. De drie reden op een zwarte snorfiets van een onbekend merk. Wat voor apparatuur er precies is buitgemaakt, is niet bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.